Behandling af angst

Behandling af depression i Ryomgård nær Allingåbro

Har du brug for professionel psykologisk behandling af angst, er du velkommen til at komme forbi mig i Ryomgård. Jeg har hjulpet mange i lokalområdet fra nærliggende byer som Allingåbro, Hornslet og Auning. Kæmper du med angst og ønsker hjælp til at takle problemet, er du mere end velkommen til at give mig et kald.

Individuelt fokuseret behandling af angst

Min angstbehandling er naturligvis tilpasset dine behov, så du får mest muligt ud af behandlingen. Vi vil sammen arbejde på at identificere årsagerne bag dine ængstelige følelser og udvikle en strategi til at tackle dem. Gennem terapi vil vi udforske metoder til at mindske angstens indflydelse på dit liv og hjælpe dig med at genfinde ro og balance.

At have angst kan være invaliderende for ens liv

Angst er en naturlig reaktion på oplevet fare. Angsten sikrer, at vi reagerer hurtigt og instinktivt og fx flygter eller forsvarer os, når vi føler os truede. Men nogle mennesker reagerer på begivenheder eller i situationer, der ikke almindeligvis udløser angst. Det vil sige, at den naturlige angstreaktion er ude af proportion med den reelle fare.

Symptomer på angst:

  • Angst har både psykiske og kropslige symptomer. De psykiske symptomer kan være af forskellig karakter og sværhedsgrad. Det kan fx være som en konstant uro og bekymring, eller som pludselige panikanfald.
  • Personer med OCD vil opleve tvangstanker og/eller udføre tvangshandlinger, sædvanligvis af frygt for at noget frygteligt ellers vil ske.
  • Personer med PTSD plages af flashbacks, hvor de oplever at være tilbage i traumatiske situationer.
  • Mennesker med angsttilstande kan ofte godt rationelt forstå, at deres frygt er overdrevet, men alligevel være ude af stand til at bekæmpe den.

De kropslige symptomer på angst kan fx være:

  • hjertebanken
  • sveden
  • trykken for brystet
  • rysten
  • søvnproblemer

De fysiske symptomer formidles over den del af nervesystemet, som kaldes det autonome nervesystem, hvilket betyder at de er uden for viljens kontrol.

Angsttilstande er ofte forbundet med en betydelig grad af subjektiv lidelse, nedsat livskvalitet og nedsat social funktionsevne. (Psykiatrifonden 2018)

Hvad er formålet med behandling af angst?

Formålet med behandling af angst er dybt forankret i ønsket om at forbedre individets livskvalitet og mentale velvære. Som psykolog er det centralt for mig at erkende, at angst ikke blot er en overfladisk tilstand, men en kompleks interaktion mellem tanker, følelser og adfærd. Behandlingen stræber efter at skabe en tryg og tillidsfuld terapeutisk alliance, hvor klienten kan udforske og forstå de underliggende årsager til deres angst.

Behandlingen af angst stræber ikke kun efter at afhjælpe akutte symptomer, men også at styrke individets evne til at navigere gennem livets udfordringer med større selvtillid og indre ro.

Book en tid til behandling af angst i dag

Føler du at du har brug for professionel hjælp til behandling af din angst, er du altid velkommen til at ringe til mig på 52 24 85 00. Du kan også sende mig en besked gennem kontaktformularen her på siden eller direkte til mig på info@psykologstine.dk.

Du kan også benytte bookingsystemet her på siden og bestille en tid allerede i dag.

Kontakt mig og hør mere


For mig er udgangspunktet i terapien den enkeltes situation, og ikke en bestemt teori eller metode. Jeg vælger de forståelsesrammer og metoder, som er relevant i den givne situation og medinddrager klienten, så du selv opnår en forståelse af situationen og deraf udvikle nye handlingsmuligheder.