Behandling af stress

Behandling af stress i Ryomgård nær Allingåbro

Har du brug for professionel psykologisk behandling af stress, er min dør altid åben i Ryomgård. Jeg har hjulpet mange i lokalområdet fra nærliggende byer som Allingåbro, Hornslet og Auning. Føler du dig stresset og ønsker hjælp til at takle problemet, er du mere end velkommen til at give mig et kald.

Hvorfor bør du overveje behandling af stress?

Behandling af stress er nødvendigt, da ubehandlet stress kan have alvorlige konsekvenser for både fysisk og mental sundhed. Langvarig stress kan påvirke immunsystemet, hjerte-kar-systemet og fordøjelsessystemet negativt, hvilket øger risikoen for sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, diabetes og autoimmune lidelser.

Desuden kan stress føre til angst, depression, søvnproblemer og nedsat koncentrationsevne, hvilket kan påvirke dagliglivet, arbejdspræstationen og relationer. Tidlig behandling af stress gennem terapi og livsstilsændringer kan hjælpe med at reducere symptomer, forbedre trivsel og forebygge alvorlige helbredsproblemer på længere sigt.

Jeg tilbyder skræddersyet behandling af stress i Ryomgård, hvor jeg guider dig i at afdække udfordringerne og lære, hvordan du bedst kan håndtere dem.

Hvorfor er du stresset?

Stress kan manifestere sig som en udfordrende tilstand, der påvirker både vores mentale og fysiske trivsel. Dette opstår, når de krav, vi står overfor – enten eksternt pålagt eller indre skabt – overstiger de ressourcer, vi føler, vi har til rådighed.

Kortvarig stress er en tilstand, der gør det muligt at reagere og handle hensigtsmæssigt i ekstreme situationer. Længerevarende stress udgør en trussel mod helbredet. Man kan blive stresset på arbejdspladsen i perioder, hvor den årlige statusrapport skal være færdig, hvor hele lageret er ved at blive bygget om, eller hvor man må løbe ekstraordinært hurtigt på grund af mange sygemeldinger blandt personalet. Man kan også blive stresset, hvis der er omvæltninger i privatlivet, fx i forbindelse med flytning eller aktuelle konflikter i parforholdet eller med børnene.
 

Symptomer på stress:

  • Øget anspændthed og irritabilitet
  • Ængstelse
  • Grådlabilitet (lettere til tårer)
  • Mindsket lyst til socialt samvær
  • Manglende overblik
  • Nedsat sexlyst
  • Svigtende hukommelse
  • Søvnproblemer
  • Svækket immunforsvar

Stress er ikke en sygdom

I den offentlige debat høres udsagn som “stress – en folkesygdom”. Men stress er ikke en sygdom. Stress er en belastningstilstand – en ubalance (som man er kommet i) – som, hvis det står på i længere tid, kan medføre sygdomme. Blodpropper, hjerte-kar-sygdomme og depression er blandt de følgesygdomme, der kan komme efter længerevarende stress, ligesom kroniske sygdomme som allergi, astma, psoriasis og diabetes ofte forværres af stress. (Psykiatrifonden 2018)

Hvad er formålet med behandling af stress?

Behandlingen af stress er en kompleks og nuanceret proces, der involverer en dybdegående forståelse af individets unikke oplevelser og reaktioner. Formålet med behandling strækker sig ud over blot at lindre symptomer, vi forsøger at identificere og tackle de underliggende årsager til stress for at skabe varig forandring.

Målet er ikke blot at minimere symptomer, men også at styrke individets evne til at håndtere og modstå stressfaktorer i fremtiden. 

Få professionel hjælp til behandling af stress i dag

For professionel hjælp til behandling af stress, opfordrer jeg dig til at kontakte mig hurtigst muligt. Med ekspertise inden for området kan jeg tilbyde den nødvendige støtte og vejledning i at håndtere og overvinde stress relaterede udfordringer, så du kan genvinde en sund balance i dit liv.

Du er velkommen til at ringe til mig på 52 24 85 00. Du kan også sende mig en besked gennem kontaktformularen her på siden eller direkte til mig på info@psykologstine.dk.

Du kan også benytte bookingsystemet her på siden og bestille en tid allerede i dag.
 

Kontakt mig og hør mere


For mig er udgangspunktet i terapien den enkeltes situation, og ikke en bestemt teori eller metode. Jeg vælger de forståelsesrammer og metoder, som er relevant i den givne situation og medinddrager klienten, så du selv opnår en forståelse af situationen og deraf udvikle nye handlingsmuligheder.